Reiseguide for Cancun
- Nydelig vær og god luksus - rimelige priserRaske fakta

- Cancun ble kalt ”Ekab", før byen fikk sitt nåværende navn. Cancun er hovedsakelig Mayafolket sitt verk, og Ekab betyr ”Snake Pit”.

- Mer enn én tredjedel av Mexicos inntekter fra turisme, kommer fra Cancun.

- Cancun har litt over 240 soldager i året.

- Strendene i Cancun er hvite, og er blitt til av knust korall. Sanden på disse strendene vil ikke føles varm om du tar på den.

- Det er omtrent 45.000 bryllup i Cancun, og Riviera Maya, hvert eneste år.

- Utviklingen av ferieboligområdet i Cancun startet i begynnelsen av 1970, og det var da ikke flere enn 3 boliger der. I dag finnes det flere enn 700.000 boliger i området.

- Great Maya Barrier Reef er det nest største korallrevet i verden, og mange dykkere kommer til Cancun for å dykke der.

- Flyplassen i Cancun er den nest travleste i Mexico.

Cancun er et vakkert turiststed, ofte kalt Mexicos Karibien, ettersom byen ligger på den Karibiske kyst. Cancun ligger sør i Mexico. Hvis du vil ha en fin og solfylt ferie på hvite sandstrender, uten å betale mye for flyreise eller hoteller, så er Cancun det beste stedet å besøke om sommeren, eller tidlig om høsten. Høysesongen i Cancun er fra desember til april.

Å komme seg til Cancun

Du kan reise til Cancun med fly, buss og bil. De fleste foretrekker å fly, da dette er letteste.

Med fly

Cancun International Airport ligger 22 kilometer sør for Cancun. Flyplassen har to terminaler, som tar i mot reisende fra hele verden, for eksempel fra byer som Paris, London, New York, Madrid, Chicago, Atlanta og Miami. Du kan også fly til flere steder i Mexico og USA fra Cancun International Airport.

Du kan finne kontorer for valutaveksling og minibanker i begge terminaler. Serveringsstedene er veldig gode, og du kan alltid kjøpe gaver fra det store utvalget av butikker. Fasiliteter for bevegelseshemmede personer, slik som tilgang for rullestol, spesialtoaletter, og telefoner, er tilgjengelige over hele flyplassen.

Å komme seg til og fra flyplassen

Det er mange transportalternativer på Cancun International Airport, slik som busser, skytteltrafikk og drosjer. Du kan bruke hvilken som helst av disse tjenestene for å komme deg til sentrum av Cancun. Det finnes også mange selskaper hvor du kan leie bil, for så å kjøre inn til sentrum.

Med buss

Hvis du vil reise fra Mexico City til Cancun er buss det letteste valget. Du kan ta en av luksusbussene, som har aircondition, og er meget komfortable. Reisen kan ta omtrent 24 timer, hvilket er ganske lang tid for noen, men hvis du er villig til å se Mexico fra bussvinduet, er buss et godt valg.

Cancun kart

Med bil

Gatene i Cancun er lette å finne frem i, og hvis du vil leie en bil under ditt opphold i Cancun, burde du ikke være redd for å gjøre det. Det finnes mange store leiebilselskaper i Cancun, slik som Hertz, Avis, Budget og National.

Viktig: Politiet i Cancun er kjent for å være korrupt, og vil alltid se etter en sjanse til å stoppe turister, selv for de minste ting.
Tilbake til toppen
Solsenger utenfor hotellet

Overnatting i Cancun

Cancun er et sted for alle slags besøkende. Du kan finne alle typer overnattingsmuligheter, fra 2-stjerners hoteller, til Gran Turismo og categoría especial. Det finnes mange firestjernes hoteller i Cancun, og de fleste kan tilby gode priser. Gran Turismo hoteller er en spesiell type hoteller. De tilbyr de reisende komplett luksus. Det finnes også spahoteller, og disse har en unik service.

Hvis du er ute etter pakkeløsninger i samarbeid med internasjonale flyselskaper, er categoria especial det beste valget. Det er ikke vanskelig for de som reiser på budsjett å finne rimelige hoteller, ettersom disse finnes spredd over hele byen. Cancun er et veldig kjent turiststed, og det er alltid lurt å bestille på forhånd, ellers må du være forbredt på skuffelse og på å kaste bort mye tid.Herlig kyst langs Cancun

Steder å besøke i Cancun

De fleste turister besøker Cancun på grunn av de hvite sandstrendene og det krystallklare vannet. Vannsportsentusiaster, og de som liker å ligge i solen, kan virkelig få en fantastisk tid i Cancun. Du kan bli med på naturturer i byen om dagen, og nyte kvelden på en båttur.

Cenotes

Cenotes er en av de mest kjente attraksjonene i Cancun. Dette er naturlige brønner, som tok århundrer på å bli formet. Noen av disse brønnene er åpne som sjøer, andre er akkurat som huler, helt under bakken. Du kan svømme og utforske disse naturlige brønnene.

Garafon Park

Garafon Park ligger 30 minutter sør for Cancun. Det er mye å finne på i Garafon Park, slik som å svømme, gå på naturstier, fiske, og nyte de vakre omgivelsene. Du må betale litt for å komme inn, men dette er ingenting i forhold til hvor mye gøy du kan ha det i parken.

Tulum

Tulum er et arkeologisk sted, som er 2 timer fra Cancun. Det finnes ikke noen annen beskrivelse av dette stedet, annet enn at det er et ”Must see”. Tulum er et av de viktigste stedene i Mexico. Hundrevis av turister besøker denne nøkkelattraksjonen hver dag.

Andre kjente attraksjoner i Cancun er:

- Chichen Itza
- El Rey
- Isla Mujeres
- Xcaret
- Museer
Tilbake til toppen
Strand i

Uteliv i Cancun

Hvis du liker et aktivt utelivet med et høyt volum, er Cancun byen for deg. Det finnes barer, klubber, og diskoteker, som spiller alle typer musikk. utelivet i Cancun har sin helt spesielle vri, med lasere og lys som spiller en viktig rolle. Du vil finne mange steder som tilbyr ”alt du kan drikke”. Du vil ha en alle tiders tid i Cancun, hvor utelivet starter 22.30, og fortsetter til solen står opp.

Noen av de mest kjente partyturene er Bar Leaping, Captain Hook, Caribbean Carnaval, Colombus Lobster Dinner og Pirate Assault. Nattklubbene i Cancun er Bulldog Cafe, Coco Bongo, Dady O, Dady Rock, O Ultra Club, The City og Basic. For å drikke øl, og høre på musikk, kan du besøke barer som Azucar Caribbean Bar, Senor Frogs, La Taberna, Los Cuatro Elementos og Roots Jazz Club.

Råd og vink

- Selv om Cancun er en veldig trygg by, er det anbefalt å holde sammen når man går I byen.

- Tips er ikke inkludert i Cancun, men bartenderne og servitørene forventer 10-20%.

- Hvis du vil spare penger mens du er i Cancun, ta buss i stedet for drosje.

- Kjøpslå med drosjesjåførene hvis du føler at prisen ikke er rettferdig. Det er ikke forventet at du tipser drosjesjåførene.

- Ikke forvent å kunne betale med kort alle steder. Ha litt kontanter på deg, spesielt om dersom du vil spise ute. Kortterminaler ikke alltid tilgjengelig.

- Ikke drikk vann. Kjøp flaskevann, det ikke er dyrt. Ikke risiker helsen din ved å drikke springvann.

- Når det er et tilbud om ”Alt du kan drikke”, spør personen som er ansvarlig om det er noen betingelser. Noen ganger er det ingen, andre ganger kan disse betingelsene være ødeleggende for humøret ditt... Tilbake til toppen
Del på FacebookDel på Facebook Del på Twitter ..eller Twitter
 
Tilbake til toppen