Reiseguide for Brussel
- Lange tradisjoner og spektakulære attraksjonerRaske fakta

- Brussel er hovedstaden i Belgia.

- Hovedkvarteret i EU ligger i Brussel

- Brussel er mer enn tusen år gammel

- De offisielle språkene i Brussel er fransk, nederlandsk og tysk.

- Det bor over 10 millioner i Brussel (statistikk fra 2008)

Brussel er en av de mest kjente historiske byene i verden. Byen er også en kjent turistattraksjon. Hvis du er glad i god øl, er Brussel byen for deg - masse godt øl, flere bryggerier og store ølfestivaler. Det er en håndfull av historiske plasser i Brussel som man er nødt til å oppleve.

Å komme seg til Brussel

Brussel er en viktig by for europeiske institusjoner og har derfor ekstra godt utbygd infrastruktur, med mange transportmuligheter. Bilveiene og togbanene er begge kjapt og greit å benytte seg av i Belgias hovedstad.

Med fly

Brussels International Airport er veldig travel på grunn av alle flyvningene. Flyplassen, som har alt av moderne fasiliteter, håndterer flytrafikk for alle de kjente flyselskapene og har flere praktiske transportmuligheter til byen.

Transport til/fra Brussels International Airport

Det er en rekke praktiske muligheter for transport til og fra flyplassen. Du kan leie en bil og kjøre inn via byringen, tilbake igjen følger du bare skiltene. Flyplassens togstasjon ligger under terminalen som ligger på, altså under etasje Level 1. Det er fire tog som kan ta deg til enten North, Central Brussel eller Brussel Midi-stasjoner. Du kan også bruke togservicen for å dra til vest, sør eller øst for Belgia. På Level 0, ligger det en busstasjon som enkelt kan nås med heis eller rulletrapp. Det er tre platformer på busstasjonen og det går busser til mange destinasjoner. Hoteller rett i nærheten av flyplassen tilbyr gratis busservice. Gratisbussene finner du på platform E på Level 0.

Du kan også finne en taxi foran i ankomstområdet. Det koster deg rundt 45 euro å komme deg til bykjernen fra flyplassen. Taxiene kjenner du igjen ved å se etter et blått og gult emblem. Disse taxiene er ekte og langt tryggere enn pirattaxier.

Til Brussel med bil

Brussel kan nås fra alle store plasser i Vest-Europa via motorveier. Hvis du ønsker å kjøre inn fra Brudge, da er E40 motorveien. A-12 kan også brukes for å nå Brussel. Begge motorveiene kommer inn på Petit Ring-motorveien som sirkulerer Brussel.

Til Brussel med Buss

Terminalen for busser som kommer fra andre plasser i Europa heter Bruxelles-Nord terminal. Du kan kanskje reise med Eurolines som tilbyr langturer fra de fleste store europeiske hovedstader, inkluder London via Channel Tunnel.

Til Brussel med tog

Brussel er en perfekt plass å reise til med tog. Tognettet er svært godt og er linket med høyhastighetstog som gjør det lett å reise fra Paris, Cologne og Amsterdam. Folk som reiser fra UK kan bruke servicer som Eurostar. Tilbake til toppen

Overnatting i Brussel

Hotel de Ville i BrusselBrussel tilbyr et bredt tilbud av overnattingsmuligheter, både i kvalitet og mangfold. De fleste hoteller har fasiliteter tilpasset forretningsreisende, politikere, akademikere og andre som reiser for å delta på møter og konferanser. Det er også budsjettvennlige hoteller for turister og andre reisende.

På sommeren er det ofte gode tilbud på høykvalitetshotellene på grunn av manglende forretningsreisende. På høsten og våren er det anbefalt å bestille på forhånd så du slipper stress ved ankomst.

Hvis du er villig til å betale for det, så finner du mange hoteller med høy klasse i sentrum. For budsjettreisende ligger de rimeligste hotellene nær tog- og busstasjonen.

Viktig: Områdene rundt tog- og busstasjonene kan være litt utrygt om natten, så vært oppmerksom om du reiser sent.
Tilbake til toppen

Ting å se i Brussel

Brussel er en jackpot for de som ønsker å se nydelig arkitektur og museums fylt med historie. Det er også noen skikkelig fine temaparker i Brussel. Du vil legge merke til at byen er delt inn i to regioner, Lower Town og Upper Town. Upper Town var tidligere for de rikeste, mens Lower Town var området for arbeidsklassen. Du merker fortsatt en synlig forskjell på atmosfæren i de to regionene.

Grand Place

Grand Place er den attraksjonen i Brussel som ingen kan gå glipp av. Det er mange bygninger i området som viser den dekorative og arkitekturhistoriske delen av Brussel.

Place Ste Catherine

Place Ste Catherine er et distrikt med mindre folkfylte gater, og her finner du tradisjonelle markeder. Hvis du er glad i sjømat, kan restaurantene ved Place Ste Catherine anbefales varmt!

Quartier de lllot Sacre

I dette nydelige distriktet vil du finne smale gater fylt av kafeer, restauranter, puber, butikker og gateunderholdning. De fleste kafè- og restaurantbordene står ute langs gaten siden det er her det meste skjer.

Andre anbefalte attraksjoner i Brussel:

- Cathedral of Saint Michael and Saint Gudule
- Brussels on Stage
- Cinquantenaire Museum
- Editions Jacques Brel
- Museum of the City of Brussels
- Maison du Roi
- Magritte Museum
- Museums of the Far East
- Natural Sciences Museum
- Royal Army and Military History Museum
- Planetarium
- The Magic Spell
- Manneken Pis
- Mini-Europe
Tilbake til toppen

Utelivet i Brussel

Utelivet i Brussel er ikke komplett uten at du har smakt deres velkjente belgiske brygg. Spør etter lokalt øl i en av barene. Her serveres det generelt øl av høy kvalitet (litt dyrere enn vanlig øl). Utvalget er vanligvis svært bredt. Flere puber i Brussel har over 400 forskjellige typer øl. Det lokale ølet er som regel også et samtaleemne som får de fleste lokalfolk interessert i å fortelle deg mer om sin favoritt.

Noen anbefalte barer i Brussel er A la Mort Subite, De Ultime Hallucinatie, Le Cirio, Le Falstaff, O'Reilly's Brussels, Cafe Bizon, Kafka, Fontainas, Greenwich, James Joyce Irish Pub, og Kitty
O'Shea's.

Hvis du er fan av nattklubber, bør du besøke Factory, Le Soixante, Le Nostalgia Club, Fuse, Havana, You Club, og Mirano Continal.

Generelle tips

- Hvis du bor i nærheten av togstasjonen bør du unngå å reise om natten. Det er ikke spesielt trygt akkurat der da.

- Fartsgrensen i Brussel er de fleste plasser kun 30 km/t. Derfor bør du unngå å kjøre raskere. Gatene er også små og steinlagte.

- Vær obs på lommetyver. Spesielt når man ser på kart kan det være lurt å passe ekstra godt på lommeboka, vesken eller bagen. Hvis noen spør deg om å hjelpe deg, takk nei. Mange lommetyver bruker denne tilnærmingen. Spør heller om hjelp selv. Da er oddsen for å treffe på ærlige folk bedre.

- Se opp for skilt på gresset hvor det står No Walking. Det er mange av turistattraksjonene i Brussel hvor det ikke er tillat å gå på gresset.

- Man kan få rundt 50 Euro i bot hvis man lar det ligge igjen hundebæsj i gata. Ta med pose hvis du går tur med hunden og slipp bot. Tilbake til toppen
Del på FacebookDel på Facebook Del på Twitter ..eller Twitter
 
Tilbake til toppen